2023년 7월 1일 토요일

How to make crispy french fried Potatos at home? (감자튀김~ 야너두)(요리)(초밥)

 


put the sliced potato in water in 10minutes
and then throw away water
put them in water again in 10minutes

i'm so sick of wasting times in this step.
(so sick of sth : ~에 진절머리나다.)(▶LINK)


dry potatos
you may choose any ways
1. using kitchen towel
2. using microwave
Do not Air Dry !!!!





prepare starch powder

a spoon of powder is enough




...
...



pour oil eough on the fry pan
(the more the merrier)
see if little bubbles before put a piece of potato.

▲ It is NOT eough temperature

▲It is Good temperature
Are you thinking what i am thinking~??
(=너도 나랑 같은생각이지 ?)
let me show you the rope.  (요령을 알려줄께)
Dope little piece of potato on the pan,
check that floating above the oil.



While you are cooking, 
bump into each other potatos.
if you hear cracker sounds, it is cooked eough.
Give or take 180℃, somewhere in there (▶LINK)


Beautiful color~
It is easy, Once you get the hang of it.
(감만 잡으면=적응만하면=once you get the hang of it.)

Texture was over the moon (LINK)







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치킨 만들기

<1단계>
우유1L
튀김가루 200g
카래가루
고춧가루

닭다리 1.5kg 넣고
한시간이상 재워준다.


<2단계>
재워둔걸 건쳐내고
튀김가루 300g
감자전분 150g
카래가루 한숫가락
후추 넣고 섞음















취향따라서 카레가루 추가




it serves me right for not removing moisture ............. 
수분제거를 충분히하지않은 댓가지 뭐....
What's done is done
https://www.youtube.com/shorts/mwbUSSd0_lM
Don't get your hopes (너무 큰 기대는 하지마)




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초밥 
밥 : 식초 비율 (vinegar ratio)
합한공기에 식초 2스푼(=2T)











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알프레도 소스 만들기 (Alfredo source)
휘핑크림 + 우유 + 마요네즈, 파마산치즈

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카레 + 우유 섞을때 비율
우유 : 57ml  (유리잔 절반)
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https://www.youtube.com/shorts/Gjo341rkU1Y
사리곰당 + 삼겹살 + 마늘 
= 돈코츠 라면

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https://www.youtube.com/shorts/0rzPoabUlMo
we thought you two would hit it off
we hit it off right away


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https://www.10000recipe.com/recipe/6859137




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tortilla = 또띠아


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https://m.blog.naver.com/smsm0804/222679924626

강력분, 중력분, 강력분 차이


박력분▼
바삭한 과자나 쿠키를 만들 때 박력분을 써요. 또 전이나 튀김 같은 음식도 바삭한 게 식감이 더 좋기 때문에 이 박력분을 사용하죠. 케이크에는 당연히 대부분 박력분이 쓰이고요

강력분▼
강력분은 주로 빵과 🍕피자 도우를 만드는 데 쓰여요. 🍝파스타 면이나 마카로니를 만들 때에도 사용되고요.


중력분▼
중력분은 수제비나 🍜라면, 국수를 만들 때 사용해요. 또 🥟만두피처럼 너무 바삭하지도 않고 그렇다고 너무 쫄깃하지도 않은 식감을 원할 때 중력분을 써요.

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you don't say (설마,진짜?, 말도안되) = no way
i don't buy it (안믿어요~~)
i am all ears 잘 듣고있어







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